Arabian Nights

Arabian Nights är givetvis inspirerat av det arabiska landskapet och det orientaliska temat. Det är NetEnt som ligger bakom sloten och inspirationen har de hämtat från sagor på samma temat som Ali Baba och de fyrtio rövarna, Aladdin och Tusen och en natt.

Grundläggande info

Arabian Nights består av 10 vinstlinjer och tre rader. Insatsvärdet går att ställa in utifrån dina preferenser och går att justera mellan 0,5 och 5 euro. Värt att notera är att spelet har en hägrande progressiv jackpott. För att komma till jackpottrundan kan det vara värt att spela för maxinsats. Du behöver dock inte känna att du hela tiden måste jaga jackpotten och lägga alla dina besparingar där. Det finns nämligen fina vinster att vinna även i grundspelet, vilket bevisas av spelets fina återbetalningsprocent på 96,6 %.

Symboler

Det finns många olika vinstsymboler i Arabian Nights och de ger olika värden på vinsterna. De med lite lägre vinster är kortsymbolerna, numrerade från 9 till Kung. De kan ändå ge fina vinster om du lyckas pricka in många på en och samma linje. Sedan finns mer värdefulla symboler i form av ett svärd, ett par skor, ett tält, en fezhatt, en hatt och en kamel. Wild-symbolen är i form av en arabisk prins. Får du en sådan i kombination med en vinstlinje dubblas alla vinster.

Specialfunktioner

Arabian Nights är generösa med olika speciallägen och det kan ge dig fina vinstsummor. Genom att snurra fram tre arabiska lampor aktiverar du spelets free spins-läge. Då startar automatiskt 15 gratisrundor med massvis av ytterligare vinstchanser. En extra krydda är att om du under dessa rundor skulle lyckas få fram tre lampor till, återupprepas samma procedur. Dessutom kan du också samla på dig multiplikatorer under gratisrundorna. Ordinarie vinster under free spins-läget tredubblas, sedan kan du samla på dig scatters som ökar vinsterna ytterligare.

En annan specialsymbol är den arabiska mannen. Fem sådana betyder att du aktiverat det hägrande jackpottläget. Då tas du till ett speciellt hjul där du tävlar om tre olika jackpottar. Eftersom det rör sig om progressiva jackpottar kan de växa sig hur stora som helst i väntan på att någon ska plocka hem dom.